Τα Υλικά
2 αστακοουρές φρέσκες ή κατεψυγμένες κομμένες στη μέση κατά μήκος ή 2 μικροί αστακοί επίσης κομμένοι στη μέση (Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να αφαιρέσουμε το έντερο της ράχης).
½ φλιτζάνι λάδι
½ κιλό σπαγγέτι μακαρόνια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουτί ντοματάκια χονδροκομμένα
10 μικρές ντοματούλες ολόκληρες
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
Ένα καυτερό πιπεράκι χωρίς τους σπόρους
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
Λίγη ζάχαρη
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
10 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
Οδηγίες
Βράζουμε τις αστακοουρές σε λίγο αλατισμένο νερό για 5΄και κρατάμε το ζωμό. Με ένα μεγάλο μαχαίρι αφαιρούμε το κρέας και το κόβουμε λοξά σε μεγάλα κομμάτια αλλά κρατάμε το κέλυφος.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κομμάτια των αστακών και τους σοτάρουμε κι αυτούς, για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, την πάπρικα και όσο αλάτι θέλουμε.
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά. Σβήνουμε με ένα ποτηράκι λευκό κρασί και ένα ποτήρι ζωμό, προσθέτουμε τις ντοματούλες και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 περίπου λεπτά, ώσπου να δέσει η σάλτσα.
Στο τέλος προσθέτουμε χονδροκομμένο το βασιλικό.
Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις αναγραφόμενες οδηγίες πάνω στο πακέτο, με ελάχιστο λάδι για να μην κολλήσουν. Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Τα περιχύνουμε με τη μισή σάλτα και ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν τα υλικά.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε ζεστή πιατέλα γαρνιρισμένα με τα υπόλοιπα κομμάτια των αστακών μέσα στα κελύφη τους και διακοσμούμε με λίγα φύλλα βασιλικού.
Η αστακομακαρονάδα μας είναι έτοιμη!
Καλή απόλαυση!
Περισσότερα