Η Πάτρα βρίσκεται στην βορειο-δυτική Πελοπόννησο και έχει πληθυσμό 250.000 κατοίκων. Είναι η περιφερειακή πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδος και, ως μεγάλο λιμάνι, αποτελεί την πόρτα της Ελλάδος στην Ιταλία και την Δυτική Ευρώπη. Με πάνω από 50 δρομολόγια πλοίων προς την Ιταλία κάθε εβδομάδα, όλο σχεδόν το εμπόριο της Ελλάδος προς την Ευρωπαϊκή Ένωση περνάει από την πόλη. Η γύρω περιοχή είναι μία σημαντική αγροτική περιοχή της Ελλάδος παράγοντας σημαντικές ποσότητες εσπεριδοειδών, πατάτας και καρπουζιών. Η περιοχή είναι φημισμένη για τα αμπέλια της, ενώ τα κρασιά της είναι ξακουστά σε όλο τον κόσμο. Η φημισμένη εταιρία παραγωγής κρασιών Achaia-Claus έχει τις εγκαταστάσεις της έξω από την πόλη.

Στο κέντρο της πόλης υπάρχουν πολλά καταστήματα, εμπορικά κέντρο και καφετέριες. Η νυχτερινή ζωή της Πάτρας είναι φημισμένη, με μεγάλη ποικιλία από clubs, bars και ταβέρνες ζωντανή μουσική. Η πόλη είναι διάσημη για το καρναβάλι της το οποίο γίνεται κάθε Φεβρουάριο. Η νεολαία της Πάτρας, μαζί με τους νέους του Πανεπιστημίου, οργανώνονται σε groups, ντύνονται με αποκριάτικα κουστούμια, χορεύουν στους δρόμους, κάνουν parties και συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και στην μεγάλη παρέλαση της αποκριάς. Χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν κάθε χρονιά σε αυτό το φαντασμαγορικό πανηγύρι.

Η Πάτρα βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία και έχει εύκολη πρόσβαση στις περισσότερες ιστορικές τοποθεσίες της Πελοποννήσου. Στο νότο, βρίσκεται η Ολυμπία η οποία απέχει μία ώρα με το αυτοκίνητο. Στην περιοχή βρίσκεται και ο αρχαίος ναός του Απόλλωνα ο οποίος είναι από τους πιο καλοδιατηρημένους της Ελλάδος. Ακριβώς απέναντι, στην Στερεά Ελλάδα βρίσκονται οι Δελφοί, το πιο φημισμένο μαντείο του αρχαίου κόσμου. Στα βουνά ανατολικά της Πάτρας βρίσκεται επίσης η πόλη των Καλαβρύτων η οποία διαθέτει ένα εξαιρετικό χιονοδρομικό κέντρο.