Το Εστιατόριο

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

seperator

Η γαστριμαργική περιπέτεια ξεκινάει από την ΠΕΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Από το 1981

seperator

Από το 1981 η οικογένεια Νικολόπουλου στο εστιατόριό της στην Πάτρα, λειτουργεί πάντα με οδηγό τα αγνά υλικά και τις καλές πρώτες ύλες, δείχνοντας σεβασμό στο ίδιο το προϊόν, αλλά και στον πελάτη.

Το 1987 επεκτείνονται οι δραστηριότητες και η ποικιλία της κουζίνας. Εκτός του εστιατορίου στην περιοχή Αγ. Σοφίας και την αναπτυσσόμενη διανομή φαγητού κατ' οίκον, στα χέρια της οικογένειας περνά η λειτουργία ενός ακόμα εστιατορίου. Η παράλληλη δραστηριότητα λαμβάνει χώρα στη γραφική παραλία των Αραχωβίτικων στο κατάστημα που στεγαζόταν ο ΕΟΤ, όπου και αναγνωρίζεται επισήμως για πρώτη φορά η ποιοτική υπηρεσία της οικογένειας στο σύνολό της.

Κάπου το 1996-1997 και λίγο πριν κλείσει τον κύκλο των τότε εστιατορίων επιτυχημένα, ο Νίκος Νικολόπουλος και τα μέλη της οικογένειας αμφότεροι, συστήνουν εταιρεία και μεταφέρουν τη συνέχεια των εργασιών τους στην άλλη άκρη της Πάτρας, στην παραθαλάσσια περιοχή των Βραχνέικων. Εκεί, ξεκινά και η ιστορία του εστιατορίου - εδεσματοπωλείου ''ΠΕΙΝΑΚΟΘΗΚΗ'' γνωρίζοντας μεγάλη απήχηση από τους επισκέπτες της περιοχής και τους απανταχού λάτρεις του καλού φαγητού και των μεζέδων.

ΠΕΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

seperator

Η ''ΠΕΙΝΑΚΟΘΗΚΗ'' αποτέλεσε και το διακριτικό τίτλο της Νικολόπουλος Κωνσταντίνος & Σια Ο.Ε., με τον οποίο η εταιρεία επέκτεινε και επεκτείνει τις δραστηριότητες της στα επισιτιστικά πράγματα. Η εταιρεία εδρεύει, όπως και το ομώνυμο εστιατόριό μας από το 2003, στο Μονοδένδρι των Βραχνέικων, και από το 2008 πραγματοποιεί κέτερινγκ σε χώρους, αλλά και δεξιώσεις κάθε τύπου, σε ιδιόκτητο χώρο 5 στρεμμάτων με αίθουσα και κτήμα, γνωστό ως ''Ιστορίες Της Βίλλας''.

Δύο επιπλέον χώροι, η ''Μικρή Πλατεία'' για 100-150 καθήμενους, προέκταση του κυρίως κτιρίου και το ''Roof - AvantGarden'' στην ταράτσα του, αποτελούν ιδανικές επιλογές για τη φιλοξενία πιο ''κλειστού'' τύπου εκδηλώσεων. Οι ``Ιστορίες της Βίλλας`` λειτουργούν όλο το χρόνο. Ενημερωθείτε για διαθέσιμες ημερομηνίες και οργανώστε μαζί μας τη δεξίωση που αρμόζει στις δικές σας απαιτήσεις.

Η Περιοχή Μας


Η Πάτρα βρίσκεται στη βορειο-δυτική Πελοπόννησο και έχει πληθυσμό 250.000 κατοίκων. Είναι η περιφερειακή πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδος και, ως μεγάλο λιμάνι, αποτελεί την πόρτα της Ελλάδος στην Ιταλία και τη Δυτική Ευρώπη. Με πάνω από 50 δρομολόγια πλοίων προς την Ιταλία κάθε εβδομάδα, όλο σχεδόν το εμπόριο της Ελλάδος προς την Ευρωπαϊκή Ένωση περνάει από την πόλη. Η γύρω περιοχή είναι μία σημαντική αγροτική περιοχή της Ελλάδος παράγοντας σημαντικές ποσότητες εσπεριδοειδών, πατάτας και καρπουζιών. Η περιοχή είναι φημισμένη για τα αμπέλια της, ενώ τα κρασιά της είναι ξακουστά σε όλο τον κόσμο. Η φημισμένη εταιρία παραγωγής κρασιών Achaia-Claus έχει τις εγκαταστάσεις της έξω από την πόλη.


Στο κέντρο της πόλης υπάρχουν πολλά καταστήματα, εμπορικά κέντρα και καφετέριες. Η Πάτρα φημίζεται για τη νυχτερινή ζωή της, με μεγάλη ποικιλία από clubs, bars και ταβέρνες με ζωντανή μουσική. Η πόλη είναι διάσημη για το καρναβάλι της το οποίο γίνεται κάθε Φεβρουάριο. Η νεολαία της Πάτρας, μαζί με τους νέους του Πανεπιστημίου, οργανώνονται σε groups, ντύνονται με αποκριάτικα κουστούμια, χορεύουν στους δρόμους, κάνουν parties και συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και στη μεγάλη παρέλαση της αποκριάς. Χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν κάθε χρονιά σε αυτό το φαντασμαγορικό πανηγύρι.


Η Πάτρα βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία και έχει εύκολη πρόσβαση στις περισσότερες ιστορικές τοποθεσίες της Πελοποννήσου. Στο νότο, βρίσκεται η Ολυμπία η οποία απέχει μία ώρα με το αυτοκίνητο. Στην περιοχή βρίσκεται και ο αρχαίος ναός του Απόλλωνα, ο οποίος είναι από τους πιο καλοδιατηρημένους της Ελλάδος. Ακριβώς απέναντι, στην Στερεά Ελλάδα βρίσκονται οι Δελφοί, το πιο φημισμένο μαντείο του αρχαίου κόσμου. Στα βουνά ανατολικά της Πάτρας βρίσκεται επίσης, η πόλη των Καλαβρύτων η οποία διαθέτει ένα εξαιρετικό χιονοδρομικό κέντρο.

ΠΕΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Σας άρεσε η ΠΕΙΝΑΚΟΘΗΚΗ;

X